Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Анонім, що злив "Панамський архів", розповів про свої цілі

П'ятниця, 6 травня 2016, 22:47

Особа, що передала газеті Süddeutsche Zeitung скандальний "Панамський архів", сподівалась за допомогою свого викриття покласти край несправедливості, викликаної діями компанії.

Про це йдеться у маніфесті, який 6 травня опублікувала Süddeutsche Zeitung.

Особа, як і раніше, не назвалася. Анонім, що для журналістів називає себе Джон Доу,  розповідає, що залишився незадоволений реакцією на витік.

"Я вирішив розповісти про роботу Mossack Fonseca, бо вважаю, що її засновники, співробітники і клієнти повинні понести відповідальність за ту роль, яку зіграли в її злочинах, з яких поки що розголошена лише частина", - зазначено в заяві.

Автор заявляє, що ні в якій якості не є співробітником будь-яких державних структур або спецслужб.

"Підставні фірми часто асоціюються з ухиленням від сплати податків, що є злочином. Але документи "Панамського архіву" прямо свідчать, що хоча самі по собі такі фірми не є незаконними, вони порушують незліченну кількість законів, їх діяльність є злочинною", - йдеться в тексті маніфесту.

Доу констатує, що впоратися з корупцією в офшорах не можуть ні уряди, ні суди, ні банки, ні юристи. Про корумпованості останніх він пише особливо, звинувачуючи юристів в створенні сотень підставних фірм для Mossack Fonseca.

Він пише, що у кінцевому підсумку публікація "Панамського архіву" може привести до тисяч кримінальних справ, але для цього потрібно, щоб до масиву документів отримали правоохоронні органи.

Як відомо, в опублікованих документах панамської юридичної фірми Mossack Fonseca міститься інформація про причетність ряду світових лідерів до ухилення від сплати податків, відмивання грошей та інших махінацій з використанням офшорних схем.

У документах фігурує, в тому числі, президент Петро Порошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...