США різко засудили затримання кримських татар в Криму

Субота, 7 травня 2016, 01:31

Офіційний Вашингтон жорстко відреагував на дії російської влади в окупованому Криму, де озброєні люди в п'ятницю вивели близько сотні кримських татар з мечеті і спробували вивезти їх.

Про це йдеться в офіційному листі-відповіді Державного департаменту США на питання "Укрінформу".

"Ми глибоко стурбовані такого роду повідомленнями з Криму. Кримські татари продовжують стикатися з репресіями і дискримінацією в окупованому Росією Криму", - наголошується в документі.

При цьому в Держдепі звернули увагу на інші порушення на півострові щодо кримських татар, в тому числі на допити, побиття, незаконні тримання під вартою, а також рейди поліції в приватних будинках і мечетях.

"Цієї жорстокості і порушенням прав людини має бути покладено край", - заявили в американському зовнішньополітичному відомстві.

"Ми в черговий раз закликаємо Росію припинити окупацію Криму. Наші санкції, пов'язані з Кримом, залишаться в силі, поки Москва не припинить свою анексію", - відзначили в Державному департаменті США.

6 травня від 30 до 50 озброєних людей увірвалися в мечеть в селищі Молодіжне Сімферопольського району після Джума намазу і спробували вивезти в невідомому напрямку більше 100 мусульман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування