В Одесі 9 травня діятимуть фільтраційні пости поліції

Субота, 7 травня 2016, 03:02

В Одесі 9 травня біля меморіальних місць будуть встановлені фільтраційні пости.

Про це на брифінгу повідомив начальник управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції в Одеській області Іван Іщенко, передає "УНІАН".

Він зазначив, що основні масові заходи, пов'язані з покладанням квітів, пройдуть на Алеї Слави та на площі 10-го травня.

"У цих місцях будуть діяти фільтраційні пункти поліцейських, спецпідрозділів. Через пости буде здійснюватися пропуск до зазначених об'єктів. Всіх охочих покласти квіти, брати участь в масових заходах на цих об'єктах оглядатимуть. Проходи на об'єкти будуть тільки через фільтраційні пункти поліції", - сказав Іщенко.

За його словами, з метою забезпечення громадської безпеки та порядку під час проведення масових заходів будуть задіяні близько 2 тис. поліцейських, 500 військовослужбовців Національної гвардії, 300 співробітників спецпідрозділів поліції з інших регіонів.

Іщенко додав, що 8 травня з 08.00 на основних в'їздах в місто будуть виставлені пости поліції.

Буде значно обмежено рух транспорту в районі Алеї Слави - вулицями Базарна, Успенська, Бєлінського, Лідерсівський бульвар, і площі 10 травня - вулиці Генуезька, Черняховського, Академічна, проспект Шевченка.

Крім цього, створено оперативний штаб на чолі з начальником регіонального главку Нацполіціі Гіоргі Лорткіпанідзе. До складу штабу входять керівники ряду силових структур, в числі яких - поліція, Держприкордонслужба, СБУ, ГСЧС. По всьому місту і поблизу проведення заходів будуть розміщені групи швидкого реагування з числа працівників батальйону поліції особливого призначення.

"Прохання до мешканців Одеси та гостям міста, які будуть приходити на Алею Слави, поставитися з розумінням, якщо працівники поліції попросять перевірити сумки, особисті речі. Такі заходи необхідні, щоб уникнути проносу зброї та інших заборонених предметів, в тому числі і законом України "Про декомунізацію", - сказав Іщенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News