РФ заблокувала український проект заяви в РБ ООН по Сирії

Субота, 7 травня 2016, 07:41
РФ заблокувала український проект заяви в РБ ООН по Сирії

Російська делегація при ООН в останній момент в п'ятницю заблокувала прийняття Радою Безпеки проекту заяви для преси про удари по таборах біженців на півночі Сирії.

Про це повідомили в Постійному представництві України при ООН, передає "Укрінформ".

"Росія заблокувала в Раді Безпеки ООН проект заяви для преси про авіаудари по таборах біженців в сирійській провінції Ідліб, які відбулося 5 травня", - відзначили в українському диппредставництві.

Як стало відомо, серед причин, чому російська сторона вдалася до такого кроку, було зазначено, що вона вважає ситуацію "неясною".

Проект заяви для преси Ради Безпеки, зокрема, висловлював глибоку стурбованість повідомленнями про вбивство мирних осіб в сирійських таборах для біженців 5 травня в результаті авіаударів.

Документ також містив заклик до всіх сторін поважати норми Міжнародного гуманітарного права і прав людини, уникати невибіркових атак на цивільне населення, а також негайного почати розслідування трагічного інциденту.

Україна в п'ятницю ініціювала проект заяви для преси СБ ООН, розіславши попередній текст всім країнам, представленим в Раді. Під час узгодження делегація Росії була єдиною з 15 країн-членів Ради Безпеки ООН, яка виступила проти українського проекту заяви. За процедурою, заяви Ради приймаються консенсусом між всіма її членами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування