Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГПУ розслідує 10 справ щодо вбивств і зникнення кримських татар

Субота, 7 травня 2016, 20:47

Генпрокуратура України розслідує понад 10 кримінальних проваджень за фактами умисного вбивства або зникнення безвісти кримських татар на тимчасово окупованій території півострова Крим.

Про це йдеться у відповіді Генпрокуратури на запит ЛІГА.net.

За фактами незаконного позбавлення волі і проведення незаконних обшуків в будинках кримських татар з моменту окупації в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано більше 90 кримінальних проваджень.

"Але електронна база по особах, які можуть бути причетними до вчинення цих кримінальних правопорушень, не створювалася", - додали в прокуратурі.

На питання видання, як правоохоронні органи реагують на переслідування незалежних журналістів в Криму, в ГПУ відповіли:

"На контролі... перебувають 19 кримінальних проваджень про злочини, вчинені проти журналістів в окупованому Криму: за фактами неправомірного проникнення в їх житло, обшуків, незаконного позбавлення волі".

Остання кримінальна справа українська прокуратура Криму відкрила за фактом неправомірного позбавлення волі кримського журналіста Миколи Семени під час проведення 19 квітня 2016 року незаконного обшуку так званими правоохоронними органами Криму.

Як відомо, окупаційна влада звинувачує журналіста в "сепаратизмі".

За даними медіа, крім дому Миколи Семени, тільки в квітні цього року обшуки пройшли ще за сімома адресами кримських журналістів - в Сімферополі, Севастополі та Ялті.

Як відомо, в останні дні Кримом прокотилася нова хвиля затримань кримських татар.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування