Порошенко: Найважче у роботі президента – звістки про загибель героїв

Неділя, 8 травня 2016, 14:13
Порошенко: Найважче у роботі президента – звістки про загибель героїв

Президент Петро Порошенко назвав найважчим у своїй роботі повідомлення про втрати серед українців у зоні бойових дій.

Про це він сказав, вітаючи громадян із Днем пам’яті і примирення і Днем матері у Києві біля Музею історії участі України у Другій світовій війні, де відкрилася фотовиставка "Матері Героїв".

"Якщо ви мене спитаєте, що є найважчим у роботі президента, – це не режим, графік, виснажливі і важкі рішення, які доводиться приймати, це отримання звісток із фронту про загибель наших героїв. Я не можу з цим спокійно миритися", - сказав Порошенко.

"Це, насправді, той невимовний біль, який відчуваєш щоразу, коли приходять повідомлення – при чому як про втрату наших воїнів, так і про втрати серед мирного населення, про страждання людей, про все те, що є наслідком російської агресії, яка прийшла на нашу землю на початку 2014 року окупаційними військами", - додав він.

"Ця війна була розв’язана російським агресором. І цей гріх людиновбивства, який повністю лежить на них, хто своїми імперськими психозами і кривавими руками розв’язав цю вбивчу війну", - заявив президент.

Петро Порошенко з дружиною на врочистостях
Петро Порошенко з дружиною на врочистостях

"У День матері ми схиляємо голови перед українськими мамами, матеріями героїв, які й самі є справжніми героями. Дай вам Боже здоров'я, сили й долі, щоб ви обов'язково дочекалися своїх героїв", - сказав також він.

Порошенко зазначив, що за кожним солдатом стоїть сильна і тендітна жінка – мати, яка його ростила "не для війни".

Він також сказав, що ніколи не забуде очі своєї матері і дружини, які чекали його з армії.

На урочистостях із Порошенком була його дружина Марина.

Після промови президента виступили також матері героїв – зокрема, Марія Савченко.

О 22:45 у неділю, 8 травня, президент візьме участь у акції "Перша хвилина Миру" в Музеї історії участі України у Другій світовій війні.

9 травня зранку він покладе квіти до могили Невідомого Солдата в Парку вічної слави у Києві, а згодом візьме участь у молитві капеланів – учасників АТО за мир та перемогу на Володимирській гірці у столиці.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування