Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: Ворога у нинішній Вітчизняній війні зупиняє наша єдність

Понеділок, 9 травня 2016, 11:31

Нині нащадки червоноармійців і вояків Української повстанської армії разом відзначають перемогу над нацизмом, а також борються в українській Вітчизняній війні.

Про це президент Петро Порошенко сказав на Володимирській гірці у Києві, де молилися військові капелани – учасники АТО.

"Мимоволі віриться у якусь містичну прозорливість наших предків, які споруджували пам’ятник Богдану Хмельницькому на Софійській площі та  монумент Батьківщини-матері на Дніпровських схилах. Там булава, щит та меч пророче повернуті у той бік, звідки 2 роки тому в Україну прийшла воєнна навала. Неначе нас про щось попереджали", - сказав він.

"Ми з вами тут зібралися в День перемоги над нацизмом. А вчора я мав за честь зустрітися із представниками кількох поколінь захисників Вітчизни. Як на мене, дуже зворушливим виявився момент, коли військовими кашкетами обмінялися ветеран Червоної армії, вояк УПА та боєць-учасник АТО", - додав президент.

За його словами, "нарешті той час, коли червоноармійці та вояки Української повстанської армії разом відзначають перемогу над нацизмом, їх об’єднали ви – онуки та правнуки, які разом пліч-о-пліч захищають сьогодні Україну".

"Сьогодні нащадки тих, хто свого часу ходили в атаку чи під командуванням Родіона Малиновського, чи під проводом Романа Шухевича - разом в одному окопі захищають Україну від російської агресії", - заявив Порошенко.

"За два роки цієї Вітчизняної війни за незалежність ми довели світові, що ворога зупиняє не лише сила зброї українських воїнів, але й духовна міць та єдність українського народу", - сказав він.

Порошенко зазначив, що в останні важкі роки в Україні народився потужний рух волонтерів, а також зміцнів інститут військових капеланів.

"Під вогнем "градів" і "смерчів" душа кожної смертної людини природно звертається по допомогу і порятунок до Творця і Спасителя. Страх долається вірою. Зміцнюють віру духівники, які знаходяться пліч-о-пліч із солдатами. Ваша духовна підтримка робить дух воїна сильнішим, віру у справедливість збройної боротьби та безумовну перемогу – непохитною!", - сказав він капеланам

"Українські військові капелани – теж захисники Вітчизни", - додав Порошенко.

Він зазначив, що в зоні АТО щоденно служать понад 100 військових капеланів, а за 2 роки конфлікту духовенство різних церковних юрисдикцій направило на фронт та у прифронтову зону близько 600 священнослужителів.

"Від імені української держави дякую вам за службу Україні та її славному воїнству.

Вітаю вас і всіх співвітчизників з Днем перемоги над нацизмом", - додав Порошенко.

Об 11 годині на Майдані Незалежності у Києві розпочалися виступи військових оркестрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...