У СММ розповіли, як у Донецьку їх переслідували з георгіївською стрічкою

Понеділок, 9 травня 2016, 20:48

СММ ОБСЄ продовжує констатувати порушення режиму тиші, а також  фіксує заборонену мінськими угодами техніку.

Про це йдеться у звіті місії за 8 травня, поширеному в понеділок.

Так, 7 травня в порушення угоди місія бачила танки Т-72 в контрольованому бойовиками Луганську.

8 травня в Луганську були зафіксовані 8 танків Т-72.

Кріми того 7 травня в Луганську були зафіксовані 7 ракетних систем залпового вогню БМ-21 Град (снаряди 122 мм калібру), 7 "Гвоздик" (122 мм калібр), 10 самохідних гаубиць МСТА-Б та 5 гаубиць Д-30 "Лягушка" (122 мм) та 7 ракетних систем земля-повітря "Стріла-10".

8 травня СММ побачила 7 "Градів", 7 "Гвоздик", 16 гаубиць МСТА та 11 гаубиць "Лягушка", 7 ракетних систем земля-повітря "Стріла-10" в Луганську.

Також 7 травня місія бачила присутність 7 БТР-ів та 7 БМП-2.

На контрольованій урядом території в 22 км від Луганська місія побачила два протитанкових комплекси – конкурс (135 мм) на машинах БМП та БМП-2 7 травня.

Крім того, СММ повідомляє про наявність військових машин БМП-2 у Станиці Луганскій.

У місії також повідомили про спробу бойовиків повісити на їхню машину георгіївську стрічку.

"Пізно ввечері у Донецьку невизначена машина з 4 чоловіками і однією жінкою у формі військового типу проїхали повз патруль СММ, що складався з двох машин. Невійськова машина несподівано і без попередження завернула і загальмувала перед СММ. Трохи далі у 500 метрах вперед посередині дороги зупинилася машина і включила аварійки. СММ спробували кілька разів звернути на сусідні вулиці, але їй заважали це зробити, тож машини продовжували переслідувати патруль. Двічі, коли патруль зупинявся на світлофорах водій машини наближався до патруля і намагався почепити георгіївську стрічку на машину СММ. Через приблизно 20 хвилин цивільна машина поїхала", - сказано у звіті.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News