Семерак пообіцяв перевірити всі сміттєзвалища в Україні

Середа, 1 червня 2016, 01:13
Семерак пообіцяв перевірити всі сміттєзвалища в Україні

Після трагедії на Грибовицькому сміттєзвалищі, Мінекології і природних ресурсів ініціює перевірки всіх сміттєзвалищ в Україні.

Про це повідомив мінстр екології і природних ресурсів Остап Семерак у facebook.

Міністр назвав ситуацію, що склалася у Грибовичах наслідком відсутності адекватного поводження зі сміттям, додавши, що для того щоб недопустити такого у майбутньому він звернеться до уряду з пропозицією перевірити усі сміттєзвалища в Україні.

"Я звернуся до Уряду з пропозицією дати доручення ряду відповідальних міністерств перевірити всі такі місця. Для розуміння, сьогодні ні органи місцевого самоврядування, ні Держекоінспекція не можуть назвати точної кількості сміттєзвалищ, які є на територіі країни. І в якому стані ці звалища ми бачимо на власні очі. Потрібно сформувати перелік перевантажених сміттєзвалищ, тих, які потребують закриття через невідповідність нормам природоохоронного законодавства".

Що стосується безпосередньо сміттєзвалища в Грибовичах, де сталася трагедія, Семерак повідомив, що Держекоінспекція мала кілька судових спорів з комунальним підприємством, котре за звалище відповідає, однак, поки тривали розгляди справи, на це звалище роками продовжували скидати сміття. У зв’язку з цим, міністр визнав Держекоінспекцію неефективним органом і пообіцяв її реформувати.

"Це ще раз показує, що Держекоінспекція - неефективний орган, який не відповідає сучасним вимогам екобезпеки. Ні звалища, ні вирубка лісу, ні охорона води та повітря - немає сфери, з якою екоінспектори б впоралися. Цю структуру ми реформуємо", - написав Семерак.

Як відомо, завал на Грибовицькому сміттєзвалищі відбувся 30 травня. Повідомлялося, що під завалами сміття могли опинитися 4 людини. Наразі рятувальники виявили тіла трьох осіб.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування