Столтенберг: НАТО не хоче нової "холодної війни" з Росією

Середа, 1 червня 2016, 06:20

Політика Північноатлантичного альянсу не спрямована на розпалювання нової "холодної війни" з Росією.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг у Варшаві після зустрічі з міністром оборони Польщі Антонієм Мачеревичем, пише DW.com.

"Ми не хочемо нової "холодної війни". Ми не хочемо нової гонки озброєнь", - наводить слова Столтенберга агенція dpa.

"Наша мета - більш позитивні відносини з Росією, засновані на більшій співпраці. Принаймні, нам слід працювати на досягнення більш прогнозованих відносин", - додав генсек Альянсу.

Крім того, на думку Столтенберга, НАТО зацікавлений у пошуку "каналів комунікації та політичному діалозі".

На тлі цього Альянс воліє провести наступну зустріч на рівні послів з Росією до липня 2016 року, тобто до проведення наступного саміту НАТО, що має відбутися 8-9 липня у Варшаві.

Саме на цьому саміті планують ухвалити рішення про розміщення чотирьох батальйонів з інших країн-членів НАТО на території Польщі та трьох країн Балтії. Раніше ці плани викликали критику з боку Росії.

Попри те, що остаточного рішення ще не ухвалили, міністр оборони Польщі Антоній Мачеревич впевнений у позитивному рішенні.

"Наші сьогоднішні переговори підтвердили, що як у Польщі, так і в державах Балтії розмістять чотири з'єднання - чотири батальйони, що дислокуватимуться на засадах ротації", - сказав керівник оборонного відомства Польщі.

На погляд Столтенберга, Варшавський саміт НАТО відбудеться у "критичний момент" для Альянсу на тлі агресивної політики Росії, загрози тероризму й інших викликів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News