Депутату польського Сейму світить 5 років за кнопкодавство

Середа, 1 червня 2016, 06:58

Варшавська прокуратура порушила справу щодо неособистого голосування у польському Сеймі.

Про це повідомляє "Радіо Польща".

Мова йде про ситуацію, коли під час голосування в Сеймі 14 квітня з приводу кандидатури судді Конституційного суду депутат політичної групи "Кукіз'15" Малгожата Зверцан проголосувала двічі – від свого імені і від імені депутата того ж формування Корнеля Моравецького.

За словами прокурора Міхала Дзеканского, слідство було порушено 30 травня. Справа стосується ст. 271 Кримінального кодексу, згідно з якою "держслужбовцю, який представив неправду в документі, що має юридичне значення", загрожує від 3 місяців до 5 років в'язниці. У рамках слідства будуть опитані свідки події. Крім того, в слідстві використовують відеозаписи засідань Сейму.

Прокурор зазначив, що не було порушено кримінальну справу проти спікера Сейму, як того вимагала опозиційна партія "Громадянська платформа". На думку партії, спікер винен у тому, що не перервав засідання після виявлення випадку неособистого голосування.

У зв’язку з цим "Кукіз'15" вирішила виключити зі своїх лав Малгожату Зверцан і закликала її здати мандат депутата. Тим часом депутат Корнель Моравецький добровільно відмовився від членства в цій політичній групі.

Як повідомлялось, двох депутатів від БПП зловили на кнопкодавстві під час пленарного засідання 31 травня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування