Геращенко: Савченко може посилити голос України в Європі по заручниках

Середа, 1 червня 2016, 11:14

Жодних змін у мінських підгрупах, крім нового члена політичної  – Сергія Пирожкова, немає, українська делегацію прибула у Білорусь для чергового раунду переговорів.

Про це "Українській правді" повідомила представник України в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

"Склад груп залишається незмінним, крім того, що у політичній групі розпочинає свою роботу Сергій Пирожков. Ми з іншими членами групи сьогодні прибули до Мінська і розпочинаємо свою роботу", - сказала Геращенко.

На прохання прокоментувати інформацію деяких ЗМІ про те, що Савченко може приєднатися до мінських переговорів, Геращенко відповіла:

"На зустрічі президента і Надії висловлювалось бачення, що вона може посилити голос України на міжнародній арені в питанні звільнення заручників. Обговорювалися візити Савченко в європейські країни, бо від позиції наших європейських партнерів, партнерів по нормандському формату багато в чому залежить питання звільнення заручників, яких тримають на окупованих територіях та в Росії", - сказала Геращенко.

Вона додала, що питання звільнення заручників буде ключовим під час переговорів групи. "Ми сподіваємось на звільнення двох політичних в'язнів, маємо певну інформацію, але озвучимо, коли вийдемо на фінішну пряму", - сказала Геращенко.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування