Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС РФ: Росія не погоджувалася пустити військову місію на Донбас

Середа, 1 червня 2016, 15:35

У російському МЗС заявляють, що не давали згоди на розміщення воєнізованої місії на Донбасі, і що ці питання повинні обговорюватися в відповідних форматах.

Про це заявив в середу заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін, передає в середу "Інтерфакс Україна".

"Для обговорення цих питань є сформовані формати. В першу чергу - це контактна група, яка збереться в Мінську, а також ОБСЄ, в рамках якої відповідне рішення і повинно бути прийнято", - сказав він.

Карасін зазначив, що Росія "такої згоди не давала".

За словами заступника міністра, в даному випадку "багатослівність київських стратегів лише заважає справі".

Як відомо, в заступник глави АП Костянтин Єлісєєв сказав, що російська сторона дала згоду на розгортання збройної поліцейської місії на Донбасі.

24 травня президент Петро Порошенко провів нічну телефонну розмову в нормандському форматі з канцлером ФРН Ангелою Меркель, главами Франції та РФ Франсуа Олландом і Володимиром Путіним, в ході якої обговорювалося питання розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Після цього прес-служби українського і російського президентів оприлюднили різні дані про підсумки цих переговорів. У Порошенка заявили, що "Нормандська четвірка" одностайно "підтримала розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі", а у Путіна заявили, що мова йде лиш про підвищення ефективності діючої місії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування