Сайдік: в Мінську працювали над планом по припиненню бойових дій

Четвер, 2 червня 2016, 01:03

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що 1 червня підгрупа з безпеки займалася розробкою можливості припинення бойових дій на Донбасі, зокрема, через зміцнення спеціального центру з контролю і координації.

Про це він повідомив журналістам після закінчення переговорів в Мінську, передає "Белта".

"Вони працювали над конкретними варіантами по розведенню сил, створення зон безпеки в певних місцях уздовж лінії зіткнення", - пояснив спецпредставник ОБСЄ. Сторони висловили готовність опрацювати ці питання на майбутніх засіданнях.

Підгрупа з політичних питань продовжила обговорювати модальності місцевих виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей.

У свою чергу група з економічних питань провела грунтовну дискусію щодо відновлення залізничної інфраструктури. Сайдік пояснив, що в квітні цього року українські залізниці вирішили повністю відновити залізницю в Донецькій області.

Однак розбіжності з питання переведення співробітників українських залізниць в зону конфлікту і відстрочка платежів останнім часом привели до страйків на важливих вузлах залізниці.

"Учасники робочої групи зійшлися на думці, що нинішній етап переговорів має визначальне значення для досягнення стійкого рішення для українських залізниць і їх співробітників в окремих районах Донецької і Луганської областей", - зазначив Сайдік.

Також під час нинішнього раунду переговорів обговорювалися питання поставок води, газу і електрики. Піднімалася тема пенсійного забезпечення. Робоча група з гуманітарних питань обговорила ситуацію в пунктах пропуску на лінії зіткнення в Луганській області.

Наступний раунд переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі відбудеться в Мінську 15 червня.

Як відомо, у середу в Мінську пройшла чергове засідання тристоронньої контактної групи.

Пресс-секретарь Леонида Кучмы Дарка Олифер повідомила, що українська сторона очікує найближчим часом продовження процесу звільнення полонених.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування