Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Савченко про Мінськ: Поки пропозицій не було

Четвер, 2 червня 2016, 10:02

Депутат від "Батьківщини" Надія Савченко поки що не планує їхати на переговори тристоронньої контактної групи щодо Донбасу у Мінськ.

Про це вона сказала у коментарі журналісту газеті "День" 1 червня.

"Журналісти не повинні критикувати і будувати здогадки, що "Савченко піде кудись та буде махати шашкою" або "Савченко продасться". Я не зроблю ні того, ні іншого", – сказала Савченко у відповідь на запитання про роль журналістів.

"Звідкись також пішли посили, що я поїду до Мінська. Але Мінськими домовленостями займаються державні апарати лідерів чотирьох країн. Поки що я не в апараті президента України", – зазначила вона.

"І якщо мені скажуть, я готова туди їхати, щоб подивитися, як вони відбуваються, якщо буде можливість, ефективно на щось вплинути. Але поки не було жодної офіційної пропозиції, тому я не хочу роздувати ці "фейки" та витрачати на це час", – заявила вона.

Савченко також розповіла, що весь час після повернення в Україну працює для визволення інших українських політв’язнів із Росії.

"Весь цей тиждень я працюю в даному напрямку – побачимо, які будуть результати у цій діяльності. Поки що я не можу потягнути жоден інший напрямок, хоча я розумію, що тягнути треба одразу і все", – сказала вона.

"Найголовніше зараз – повернути всіх живими. Так, корупцію ми терпіли і терпимо, хоча це вже дістало, а от вони там у неволі можуть не дожити. Тож поки що це питання найголовніше, а потім – решта", – додала Савченко.

Коментуючи слова президента про те, що незабаром ще кілька політв’язнів повернуться з РФ, вона сказала: "Порошенко говорить, але результат залежить від двох людей. Зі свого боку він сказав свою думку, думку іншої сторони ми не знаємо".

"Коли мені сказали, що я буду вільна, я знала, що одна частина цієї умови залежить від Путіна, і я до кінця не вірила цьому абсолютно, бо наступного дня могла опинитися у Сибіру", – пригадала Савченко.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...