ГПУ взялася за слідчого Нацполіції через переслідування майданівців

Четвер, 2 червня 2016, 13:26

Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури 1 червня повідомило про підозру колишньому слідчому Дніпровського райуправління міліції Києва за переслідування майданівців взимку 2014 року.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

У повідомленні уточнюється, що наразі підозрюваний працює слідчим в органах Національної поліції. Його обвинувачують у зловживанні службовим становищем, незаконному затриманні, притягненні до кримінальної відповідальності завідомо невинуватої особи та фальсифікації стосовно неї матеріалів провадження, за нібито участь у масових заворушеннях.

"Готується клопотання до слідчого судді про відсторонення підозрюваного від посади та застосування до нього запобіжного заходу", – додали у відомстві.

Досудове розслідування триває. Збираються докази для притягнення до кримінальної відповідальності інших співучасників вчинення указаних злочинів – працівників органів внутрішніх справ, прокуратури та суддів.

Як відомо, за цим провадженням також притягнуто до кримінальної відповідальності прокурора прокуратури Києва та заступника прокурора Дніпровського району Києва. Останнього оголошено в розшук, слідчим суддею надано дозвіл на його затримання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News