АП пропонувала Садовому літак, аби вмовив фракцію голосувати за Конституцію

Четвер, 2 червня 2016, 18:17

В оточенні президента розповіли, як вмовляли Раду прийняти зміни до Конституції в частині судочинства.

Про це йдеться в статті "Української правди" Романа Романюка та Романа Кравця.

Так, один зі співрозмовників УП в оточенні президента розповів, що Адміністрація президента вмовляла "Самопоміч" підтримати зміни до Конституції і навіть пропонувала меру Львова Андрію Садовому літак, аби той прилетів та вмовив фракцію віддати свої голоси "за".

Однак, він відмовився. Як відомо, "Самопоміч" не підтримала внесення змін до Конституції.

На запитання, що ж "Відродження" чи "Воля народу" отримають за таке голосування, співрозмовник УП з президентського оточення запевнив, що "нічого нового": "Ну "Відродження" добилося, що Насірова (голова ДФС – УП) залишили. Нічого особливого їм не дадуть".

У свою чергу лідер "Опоблоку" Юрій Бойко на запитання, чи зустрічався він з кимось із АП щодо голосування, відповів: "Боже упаси".

Щодо "Батьківщини", яка в більшості підтримала внесення змін до Конституції, то фракція спочатку вагалася.

Вранці 2 червня, на молитовному сніданку лідерка "Батьківщини" Тимошенко заявила, що фракції не подобається варіант президентської реформи суду, але вона за неї проголосує.

"Я теж не погоджуюсь з частиною того, що там пропонують ухвалювати. Але сьогодні в нас є прекрасна нагода подумати, що це, можливо, маленький крок вперед і його треба зробити", – заявила Тимошенко.

Як повідомив один із депутатів "Батьківщини", на фракції був тиск з боку міжнародних партерів.

"По голосуванню ми вирішили ще у середу. Не знаю, чи була домовленість з АП. Очевидно, виходи були. Але великий тиск на нас реально був від міжнародних партнерів і посольств. А репутаційні втрати нам ні до чого", - розповів один із депутатів "Батьківщини".

Як відомо, у четвер Верховна Рада прийняла зміни до Конституції в частині судочинства. За проголосували 335 народних депутатів.

Фракції Радикальної партії і "Самопомочі" не підтримали внесення змін до Конституції щодо судової реформи.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування