ЗМІ: Росіян зобов'яжуть звітувати про шлюби і народження дітей за кордоном

Четвер, 2 червня 2016, 22:55

Росіян зобов'яжуть повідомляти владі про будь-які зареєстровані за кордоном акти цивільного стану - шлюб, розлучення, народження дітей, усиновлення, зміну імені тощо.

Таку поправку Мінфін РФ запропонував внести в урядовий законопроект, розроблений в рамках доручень президента РФ щодо поліпшення адміністрування страхових внесків до Пенсійного фонду, ФСС і ФОМС.

Минулого понеділка, 30 травня, поправку схвалила урядова комісія з законопроектної діяльності, сказали РБК два джерела в комісії.

Відомості про акти громадянського стану, зареєстровані за кордоном за законами інших держав, потрібно буде подати до органу рагсу за місцем проживання в Росії або в консульській установі в країні, де перебуває росіянин, випливає з тексту поправки Мінфіну.

Документи повинні бути представлені протягом місяця з моменту їх видачі владою іноземної держави.

Відомості про шлюб, розлучення, народження дітей та інші акти цивільного стану росіян будуть заноситися в електронний держреєстр актів цивільного стану, який на основі даних російських рагсів і консульств створить і буде вести Федеральна податкова служба (ФПС).

Законопроект про створення такого всеосяжного реєстру був внесений урядом до Держдуми 19 квітня, в середині травня Дума ухвалила його в першому читанні і зараз готується до другого.

Відомості про цивільний стан росіян і їхні родинні зв'язки в Росії та за кордоном будуть захищені законодавством про персональні дані, але отримати доступ до цих відомостей крім ФПС зможуть багато відомств, випливає з урядового законопроекту.

Крім того, ці відомості будуть надаватися за запитами судів, прокуратури, органів дізнання і слідства, органів, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність тощо.

Підготувати і внести до Держдуми законопроект про створення єдиного реєстру відомостей про населення уряду доручив президент РФ Володимир Путін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування