Bellingcat підтвердив факт проїзду "Бука" у Макіївці в день збиття MH17

Четвер, 23 червня 2016, 01:37

У Bellingcat підтвердили факт переміщення російського "Бука" з Донецька у Сніжне в день катастрофи MH17 17 липня 2014 року.

Про це йдеться у статті Bellingcat опублікованій 22 червня.

Група журналістів-розслідувачів Bellingcat дослідила опубліковані раніше супутникові фото та знімки з оновленого архіву Google Earth, зроблені об 11:08 (за місцевим часом) 17 липня 2014, на яких видно як зенітно-ракетний комплекс "Бук" провозять на причепі через місто Макіївка в напрямку Сніжного.

Порівнявши супутникові знімки із записами відеореєстраторів водіїв, які проїжджали повз того дня, розслідувачі звернули увагу на те, що тіні від конвою "Бука" та інших об’єктів, а також розташування припаркованих на автозаправці автомобілів співпадають, що є додатковим підтвердженням факту транспортування російского ЗРК "Бук" в Донецькій області у день збиття малазійського авіалайнера рейсу MH17.

 
 
 

Раніше журналісти Bellingcat встановили бортовий номер зенітного ракетного комплексу "Бук", яким був збитий літак "Малазійських авіаліній".

Як відомо, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 в Донецькій області.

Загинули 298 осіб, що знаходилися на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн. Більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News