Тимчук чекає реакції від ОБСЄ і інших на публікацію бойовиками даних укрЗМІ

П'ятниця, 3 червня 2016, 12:18

Депутат Дмитро Тимчук заявляє, що збирається оприлюднити дані про спонсорів терористів окупованих територій Луганської області і просить ГПУ дати на це дозвіл.

Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

"Тролінг на тлі цькування "Миротворця": група ІС "просить" ГПУ дати дозвіл на публікацію даних про спонсорів терористів "ЛНР", - написав він.

За його словами, у нього є список, "як їх називають у своїй документації самі терористи, "найбільших платників податків" в "ЛНР".

"У списку - 282 компанії, підприємства і "найбільші" приватні підприємці (ПАТ, ТОВ, ДП, ПП, ФОП та ін.), Які працюють на фінансування цієї терористичної організації. З даними про "реєстраційні номери" і заплаченими в 2016 році - по місяць травень - бойовикам "податками" (включаючи "акцизний податок з ввезених на територію ЛНР підакцизних товарів")", - повідомив він.

"Але, як законослухняні громадяни на тлі цькування колективу сайту "Миротворець" (як з боку чиновників, так і правоохоронців), ми, група ІС, прийняла рішення перед оприлюдненням цих даних звернутися в правоохоронні органи з проханням дати дозвіл на їх публікацію", - додав Тимчук.

"Дані про "грошові мішки" терористів ми опублікуємо в будь-якому випадку, незалежно від суті відповіді з ГПУ - а далі нехай порушують кримінальну справу, або що у них там порушується, ми робимо свою роботу", - додав він.

При цьому на питання "Української правди", чи передані ці списки правоохоронним органам, Тимчук відповів: "У нас постійний обмін інформацією зі спецслужбами з березня 2014 р".

Тимчук також повідомив, що як депутат відправляє депутатський запит керівництву прокуратури м.Києва з проханням пояснити, на підставі чиєї заяви було порушено кримінальну справу проти "Миротворця".

Також Тимчук відправляє запит керівництву Мінінформполітикі України, уповноваженому ВР з прав людини Лутковської, керівництву СММ ОБСЄ - з проханням пояснити повну відсутність реакції на публікацію російськими і підконтрольними бойовикам ЗМІ особистих даних українських журналістів.

11 травня бойовики опублікували особисті дані представників 22 українських телеканалів, 5 радіокомпаній, 12 друкованих ЗМІ, 5 інтернет-видань, 10 інформагенцій. Він нагадав, що відправляє запит саме їм, тому що ці структури жорстко відреагували на публікацію списків "Миротворця".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News