У травні на Донбасі загинули 30 кадрових військових РФ - розвідка

П'ятниця, 3 червня 2016, 13:48

Активізація Росією бойових дій на Донбасі призвела до значних втрат російських військовослужбовців першого армійського корпусу.

Про це на брифінгу в п'ятницю розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

За його словами, вздовж усієї лінії зіткнення зберігається складна ситуація, де російсько-терористичні війська намагаються відтіснити сили АТО із займаних позицій.

"Російська Федерація на сьогодні не має наміру врегульовувати ситуацію мирним шляхом у рамках виконання "мінських угод", – наголосив представник розвідки.

"Свідченням цього є повернення більшої частини важкого озброєння до лінії зіткнення, продовження обстрілів із забороненої зброї, проведення штурмової діяльності", – зазначив він.

Росія продовжує перекидати зброю і військову техніку на тимчасово окуповану територію Донбасу.

За даними ГРУ, за тиждень залізничними та автомобільними шляхами було доставлено 2,500 тонн пального та понад 160 тонн боєприпасів, 9 одиниць РСЗВ "Град", 2 САУ "Акація", 36 танків Т-72 і 6 бойових броньованих машин.

"Активізація Російською Федерацією бойових дій на донецькому, маріупольському та волноваському напрямках призвела до значних втрат російських військовослужбовців першого армійського корпусу. За даними Головного управління розвідки Міністерства оборони, втрати противника у травні цього року становлять 180 осіб загиблих та близько 190 поранених", – повідомив Скібіцький.

Він наголосив, що 80 загиблих і 70 поранених є громадянами Росії, з яких більше 30 загиблих – кадрові російські військовослужбовці, переважно з підрозділів спеціального призначення.

У ГУР Міноборони відзначають також активізацію повітряної розвідки противника:

"На противагу динаміці квітня місяця коли було здійснено 60 вильотів ворожих БПЛА, у травні вже було зафіксовано 109 польотів безпілотних засобів", – зазначив Скібіцький.

"Тільки за поточний тиждень відбулося 30 вильотів БПЛА, з яких три були здійснені з території РФ", – додав він.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...