Задоволеність Порошенком серед українців впала майже вдвічі – соціологи

П'ятниця, 3 червня 2016, 13:59

Індекс задоволеності президентом Петром Порошенком на посаді за два роки впав майже вдвічі.

Про це свідчать дані онлайн-дослідження TNS Online Track, які є у розпорядженні "Української правди".

Згідно з дослідженням, стабільна тенденція до поступового повільного зниження цього індексу намітилась з липня 2014 року. За другий рік індекс задоволеності президентом впав на вісім пунктів.

TNS нагадує, що за перші місяці роботи (дані за липень 2014 року), Порошенко отримав досить високу оцінку – значення індексу було 46,8 пункту і до грудня 2014 року не падало нижче рівня 40 пунктів.

 

У серпні 2014 відбулось перше значне падіння значення індексу (майже -5 пунктів), що, скоріш за все, пов’язано з найгострішим періодом АТО та значними втратами українських військових.

З вступом на посаду президента у липні 2014 року більш ніж третина  опитаних були задоволені діяльністю Порошенка – 37%, а доля тих, хто оцінював діяльність президента незадовільно, дорівнювала 36%.

За 2 роки на посаді, частка незадоволених зросла  на 33%, до 69% опитаних, а сумарна частка тих, хто оцінює діяльність президента задовільно впала на 28%  і у травні 2016 року склала 9%.

Що стосується регіонального розподілу задоволеності діяльністю Порошенка, то станом на травень 2016 року найбільша кількість незадоволених – серед жителів Східного регіону (сумарна частка тих, хто скоріше незадоволений та зовсім незадоволений – 72%), а тих, хто оцінює діяльністю президента задовільно – серед жителів Києва (сумарна частка тих, хто скоріше задоволений та зовсім задоволений 17%).

 

Загалом, усі значні падіння індексу, у більшості, напряму відображали негативні тенденції в розвитку країни – загострення ситуації в зоні АТО, підвищення тарифів на комунальні послуги, зростання курсу долару, невизначеність питання безвізового режиму тощо.

Опитування проводилось методом онлайн опитування з 14 по 19 травня. Географія дослідження – вся Україна (крім Криму), міське населення, чоловіки і жінки у віці 18-55 років. Вибірка 1000 респондентів, квотна за статтю, віком, регіоном і розміром населеного пункту.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News