На Київщині затримали депутата і голову сільради за вимагання 500 тисяч доларів

П'ятниця, 3 червня 2016, 14:49

Генпрокуратура повідомляє про затримання депутати однієї з сільрад Київської області і сільського голови у спробі отримання хабара за виділенні земельної ділянки.

Діяльність цих двох осіб викрили спеціалізована антикорупційна прокуратура у взаємодії з НАБУ, прокуратурою Київської області та Головним управлінням СБУ у м. Києві та Київській області, передає прес-слжуба ГПУ.

Двоє чиновників "вступили у злочинну змову" з метою вимагання коштів від засновників товариства з обмеженою відповідальністю за рішення сільради про надання цьому товариству в оренду земельної ділянки площею понад 26 га.

Вони вимагали від представників товариства передати 500 тисяч доларів США, у випадку відмови  вони пригрозили створенням штучних перешкод.

У середині травня один із посадовців отримав першу частину суми у розмірі 10 тисяч доларів США, узгодивши отримання решти, розмір якої за погодженням із іншим співучасником зменшив до 300 тисяч євро, після укладання договору оренди земельної ділянки.

Сільрада прийняла рішення про виділення землі в оренду, тому вказані особи очікували на отримання решти коштів.

Їх затримали під час контрольованого зі сторони правоохоронних органів отримання ними решти грошових коштів у сумі 300 тисяч євро.

"При цьому вони всіляко намагались перешкодити їх викриттю, здійснюючи спроби позбутись грошей, утекти на автомобілі та чинили фізичний опір", - зазначили в ГПУ.

"Дії зловмисників кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Наразі готується клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали у прес-службі.

Зловмисникам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування