Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На адмінмежі з Кримом затримали авто з дипномерами консульства Ізраїлю

П'ятниця, 3 червня 2016, 15:13

Прикордонники близько 11:30 у п'ятницю затримали на пункті в’їзду-виїзду "Чонгар" на адмінмежі із тимчасово окупованим Кримом автомобіль Mercedes, який намагався в'їхати на материк.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, машина мала дипломатичні номери і була зареєстрована на почесне консульство Ізраїлю в Сімферополі. За кермом перебував громадянин України, який постійно проживає на окупованій території. При собі він мав доручення на право керування автомобілем, видане,  нібито, одним із керівників консульства, але без дати видачі.

У той же час, в ході перевірочних заходів прикордонники встановили, що  почесне консульство Ізраїлю в Сімферополі було закрите ще в грудні 2014 року, а громадянин, який начебто видав доручення, насправді вже не уповноважений на виконання дипломатичних функцій.

За даним фактом прикордонники проінформували Міністерство закордонних справ та зацікавлені правоохоронні органи. Наразі автомобіль та два громадян України, які перебували в салоні, затримані для з’ясування усіх обставин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування