Порошенко розповів, як домовлявся з екс-регіоналами про судреформу

П'ятниця, 3 червня 2016, 16:33

Президент Петро Порошенко підтвердив, що домовлявся з лідерами низки груп та фракцій про голосування за внесення змін до Конституції в плані судової реформи.

Про це він заявив у п'ятницю на прес-конференції, відповідаючи на запитання про те, чому екс-регіонали досі не покарані і голосують за потрібні президентові закони.

"Діалог, який відбувався з головою фракції "Опозиційного блоку" (Юрієм Бойком – ред.) відбувався у присутності інших голів фракцій. Так само, до речі, як і голів фракцій "Воля народу" і "Відродження", – сказав він.

Порошенко додав, що у п'ятницю передзвонив Бойкові, лідеру "Відродження" Віталієві Хомутинніку, лідеру фракції БПП Ігореві Гриніву, "Народного фронту" – Максиму Бурбаку, "Батьківщини" – Юлії Тимошенко і подякував їм за це голосування.

Він уточнив, що не зміг додзвонитися лідеру "Волі народу" Ярославові Москаленкові і, засміявшись, додав, що не дзвонив лідеру "радикалів" Олегові Ляшку.

У той же час Порошенко запевнив, що це голосування не означає недоторканність людей, які мають конфлікти з законом.

"Голосування і підтримка народних депутатів, фракцій аж ніяк не означає, що хтось має індульгенцію з розслідування справ", – заявив він.

Порошенко також нагадав, що наразі в Україні є багато органів, які можуть розслідувати справи проти політиків.

"Я наголошую на тому, що з приходом (Віталія) Луценка і Генпрокуратура деполітизується, процес деполітизації відбувається", – сказав він.

Президент додав, що у п'ятницю посол США Джеффрі Пайєтт висловив йому задоволення деполітизацією Генпрокуратури. Також він повідомив, що найближчим часом в Україну прибудуть американські радники, які контролюватимуть ці процеси.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування