"Касир" ПР досі отримує держпідряди на свою донецьку фірму

Субота, 4 червня 2016, 11:15
Касир ПР досі отримує держпідряди на свою донецьку фірму

Фірма народного депутата із групи "Відродження" Євгена Гєллєра "ТПК Укрсплав", зареєстрована в окупованому Донецьку, упродовж 2015–16 років отримала на державних тендерах майже вісім мільйонів гривень.

Це з’ясували журналісти програми "Схеми", спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу "UA:Перший".

Як зазначається, юридична адреса компанії - вулиця Новоросійська, 9, місто Донецьк.

 
Прописку компанії на окупованій території депутат Гєллєр пояснює тим, що саме у Донецьку розташовані всі виробничі потужності фірми, що займається металобрухтом, а ліцензію на таку діяльність Україна видає тільки за місцем реального розташування.
 

"Фірма розташовується на території, яка тимчасово непідконтрольна Україні, але тим не менш ми сплачуємо податки в Україні. Ми не можемо поміняти юридичну адресу, бо компанія займається в тому числі кольоровими металами, а це ліцензія. І ліцензію дають на адресу, де розташовані виробничі потужності. Тому тут є певні незручності, але тим не менш ми абсолютно українська компанія", – пояснив він.

Головний податківець України Роман Насіров повідомив у коментарі програмі, що українська компанія не може бути зареєстрована на окупованій території.

"На сьогоднішній день це не може бути українській суб’єкт, який зареєстрований на окупованій території. Ми не можемо навіть собі уявити, щоб якась українська компанія зараз зареєструвалася на окупованій території", - зазначив він.


Окрім того, за інформацією джерел програми "Схеми" у податковій, донецька компанія Євгена Гєллєра "ТПК Укрсплав" наразі накопичила податкову заборгованість перед українським бюджетом у розмірі 25 мільйонів гривень.

Гєллєр заперечив наявність такої заборгованості: "Ну, я гадаю, що немає. Я не веду господарську діяльність, але мене чомусь здається, що ні".

Під час президентства Віктора Януковича компанія "ТПК Укрсплав" отримала на державних тендерах майже 60 мільйонів гривень.


Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування