В ООН назвали кількість жертв та поранених у конфлікті на Донбасі

Субота, 4 червня 2016, 22:58
В ООН назвали кількість жертв та поранених у конфлікті на Донбасі

За час конфлікту в Україні, починаючи з середини квітня 2014 року, загинули майже 9 400 осіб і понад 21,5 тис. осіб отримали поранення.

Про це йдеться у доповіді Управління верховного комісара ООН з прав лдини, повідомляє Голос Америки.

За даними спостерігачів ООН, активність бойових дій на сході країни знизилася, проте Мінські угоди, як і раніше, "тендітні" і ситуація в будь-який момент може перерости в тривалий конфлікт або може загостритись. 

"Обидва сценарії призведуть до катастрофічних наслідків для цивільного населення і буде шкодити правам людини", - підкреслюють експерти та відзначають, що ці наслідки будуть відчуватися в країні протягом багатьох років.

Як зазначила речниця ООН з прав людини Равіна Шамдасані, в ООН стурбовані збільшенням кількості важкої військової техніки поблизу лінії зіткнення в Донецькій області.

"Ми отримали достовірні повідомлення про рух російських військовослужбовців через кордон - як на територію України, так і з території країни, - зазначила вона. - Це стосується і важких озброєнь".

Згідно з даними, наведеними у доповіді ООН, близько 2,7 млн мирних мешканців територій Донбасу, які перебувають під контролем бойовиків, позбавлені права на свободу вираження поглядів, мирних зібрань та асоціацій.

ООН також зазначає, що насильницькі зникнення, незаконні затримання, катування та жорстоке поводження залишаються глибоко укоріненою практикою, як в районах, контрольованих зброєними групами, так і на території, контрольованій урядом.

Також в доповіді ООН зазначено, що безкарність продовжує бути ключовою ознакою конфлікту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування