Нова партія з Саакашвілі може з'явитися вже у червні

Понеділок, 6 червня 2016, 18:51

Громадські активісти, що вже кілька разів оголошували про формування нової політсили, прогнозують її появу вже у червні.

Про це заявив глава партії "Демократичний Альянс" Василь Гацько в ході дискусії "чи посприяє нове законодавство формуванню нової "партії Майдану?" в понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами активістів, вони мають амбіції провести своїх кандидатів до парламенту.

"Минулі п'ять-шість місяців ми нічим більше не займалися, як домовлялися. Питання коли (буде оголошено про створення нової партії – ред.)? Я сподіваюся, що в червні, саме в цьому місяці стане зрозуміло, чи зможемо ми вийти і сказати: ура , це відбулося!... Можливо, це станеться в найближчі тиждень-два", - заявив Гацько.

Водночас, екс-заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе впевнений, що про нову політичну силу українське суспільство дізнається вже до кінця червня і у неї будуть амбіції потрапити в парламент.

"У нас немає амбіцій перетягувати на нашу сторону когось, у нас амбіції об'єднати всіх ефективних і чесних людей, які зможуть вивести Україну з кризи... Дуже важливо створити громадянську політичну платформу, щоб в процес не зайшли озброєні люди, які можуть поміняти долю України на десятиліття", - сказав Сакварелідзе.

За його словами, рух "За очищення", біля витоків якого стояв глава Одеської облдержадміністрації Міхеіль Саакашвілі, зміг домогтися відставки уряду Арсенія Яценюка, але громадський рух не може переформатуватися в партію і зовсім необов'язково, що співчуваючі і розділяють ідеї руху люди і сили увійдуть в нову партію.

За словами Сакварелідзе, "нова сила не буде грузинською" і не буде партією Сакашвілі.

Сакварелідзе розповів, що у нової партії поки немає навіть робочої назви, але вона може підтримати кандидатів у народні депутати вже на довиборах до Верховної Ради 17 липня.

Як відомо, раніше Сакварелідзе заявляв, що губернатор Одеської області Махеіл Саакашвілі буде одним з ідеологів і "драйверів" нової партії.  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування