РФ відповість на діяльність НАТО в Балтійському регіоні - Лавров

Понеділок, 6 червня 2016, 22:14

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Кремль вживатиме певні заходи у відповідь на підвищення активності НАТО в Балтійському регіоні.

Про це він сказав піж час зустрічі із главою МЗС Фінляндії Тімо Сойні у Москві, повідомляє Reuters.

Заява Лаврова пролунала в той же день, як почалися масштабні навчання НАТО Baltops16, в рамках яких війська Альянсу вперше висадяться на фінській землі.

"Ми не приховуємо наше негативне ставлення до руху військової інфраструктури НАТО до наших кордонів і до залучення нових держав до військової діяльності блоку", - сказав Лавров.

"Ми будемо посилатися на суверенне право Росії гарантувати свою безпеку заходами, пропорційними поточним ризикам. Я впевнений, що наші фінські друзі і сусіди це теж розуміють", - додав він.

Сойні у свою чергу заявив, що військові навчання допомагають зміцнити військовий потенціал Фінляндії і "не направлені проти кого-небудь".

Він сказав, що Фінляндія, яка не є членом НАТО, реагує на "виклики безпеки", тісно співпрацює з НАТО та поглиблює співробітництво з сусідньої Швеції.

"Такі питання можуть відкрито обговорюватися один з одним. Фінляндія самостійно приймає такого роду рішення, і, звичайно, наша мета в даний час наша безпека. Немає інших цілей", - сказав він.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування