Азербайджан купить 10 літаків АН-178

Вівторок, 7 червня 2016, 06:59

Контракт на закупівлю десяти літаків Ан-178 підписали президент азербайджанської компанії з українським держпідприємством "Антонов".

Про це повідомляє "5 канал".

Відзначається, що переговори тривали близько року. Сума, зазначена у контракті тримається у секреті. Але відомо, що першу  передоплату азербайджанці вже внесли. Втім скільки саме також не кажуть.

Літаки АН-178 Азербайджан отримає в два етапи впродовж двох років:  перші два, а згодом ще вісім, які можливо збиратимуть на території Азербайджану.

Літак АН-178 вперше вилетів торік. Станом на тепер він виконав 77 посадок. Триває випробування транспортного  засобу. Це повітряне судно може перевозити різноманітні вантажі, до 18-ти тонн. Розганяється літак до 850 кілометрів на годину та літає на висоті близько 12-ти кілометрів.

Як повідомлялось, 27 квітня, індійська компанія Reliance Defence Limited і український ДП Антонов підписали меморандум про партнерство з метою реалізації на ринку Індії літаків різного призначення на основі Ан-148/Ан-158.

У лютому поточного року ДП "Антонов" та аравійська компанія Taqnia Aeronautics підписали угоду про кооперацію з організації в Саудівській Аравії літакобудівного комплексу та організації виробництва літаків Ан-132.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News