Парубій підписав зміни до Конституції в частині правосуддя

Вівторок, 7 червня 2016, 12:37

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що підписав закон про внесення змін до Конституції щодо правосуддя і направив його на підпис президенту Петру Порошенку.

Про це він заявив журналістам у вівторок в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні вранці я підписав зміни до Конституції, оскільки закінчився 5-денний термін і, фактично, цим підписом і передачею президенту ми даємо початок масштабної судової реформи", - сказав Парубій.

При цьому на парламентському порталі, на сторінці відповідного законопроекту №3524, схваленого парламентом 2 червня, інформації про підписання документа і передачу його на підпис главі держави поки немає.

Парубій нагадав, що конституційні зміни "передбачають фактичне зняття недоторканності з суддів", антикорупційні запобіжники, необхідність декларування майна не тільки судді а і його родичів.

Невідповідність способу життя доходам судді буде підставою зняття його з посади; також запускається масштабне оновлення всього суддівського корпусу.

Разом з тим спікер нагадав, що після прийняття нової редакції закону про судоустрій і статус суддів був зареєстрований проект постанови про його скасування.

"Тільки після того, як буде розглянуто (проект постанови) я зможу підписати (закон про судоустрій)", – додав Парубій.

За його словами, відповідний проект постанови буде розглянутий у вівторок або в середу на найближчому пленарному тижні.

Верховна Рада затвердила зміни до Конституції в частині правосуддя конституційною більшістю 2 червня.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування