Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Половина українців у війні на Донбасі звинувачують Росію - опитування

Вівторок, 7 червня 2016, 13:06

Більшість українців – 48% - покладають відповідальність за конфлікт на Донбасі на Росію. Близько 70% українців не готові пробачити тим, хто воює на боці бойовиків.

Про це свідчать результати опитування Центру Разумкова.

Так, більшість (48%) респондентів покладають відповідальність за конфлікт на Росію, третина респондентів (33%) – на обидві сторони, 9% – на Україну

Половина опитаних підтримують ідею позбавлення українського громадянства осіб, які підтримали російську агресію та сепаратистські рухи. 32% респондентів проти цього, 18% – не визначилися.

Більшість (66% і 72%) респондентів не готові "забути і пробачити" тим, хто за власною ініціативою воював проти України у збройних формуваннях "ДНР-ЛНР", та тим учасникам терористичних формувань, які брали участь у тортурах українських військових і мирного населення.

Щодо територій, контрольованих "ДНР" та "ЛНР", то половина респондентів обрали варіанти політики, які передбачають ізоляцію (повну чи часткову).

15% підтримують "м’яку реінтеграцію" цих територій (особливий статус, місцеві вибори, контакти з їх лідерами, відновлення економічних зв’язків), 6% – підтримують їх визнання як окремих держав і встановлення відносин з ними. Не змогли відповісти – чверть опитаних, 5% під- тримали б інші, не названі варіанти

Центр Разумкова здійснює дослідження ідентичності громадян України починаючи з 2005р.

Наведені дані отримані у результаті опитування, проведеного 11-23 грудня 2015 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 10 071 респондент віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки – 1%.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування