На Грибовицькому сміттєзвалищі триває пожежа

Вівторок, 7 червня 2016, 14:30

На Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова прогнозують сходження нового зсуву, розміри і обсяги якого в даний час точно визначити не можна.

Про це повідомив журналістам у вівторок начальник Головного управління ДСНС у Львівській області Сергій Дмитровський, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зсув буде, тільки коли це станеться, я сказати не можу... Ми залучали вчених, але вони також поки не можуть дати відповідь", – сказав він.

За словами Дмитровського, на звалищі утворилася тріщина довжиною близько 80 метрів і шириною до 2,5 метрів в окремих місцях. Крім того, верхівка сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 метра.

У зв'язку з цим комісія з надзвичайних ситуацій прийняла рішення призупинити пошуки зниклого еколога в зв'язку з великим ризиком для рятувальників і загрозою нового зсуву.

Крім того, в щілині триває пожежа невеликими вогнищами і в даний час пожежники не допускають збільшення площі горіння, але повністю погасити не можуть.

"Ми не можемо ліквідувати пожежу в тому місці, де існує загроза обвалу. Тому наше завдання – не допустити, щоб вогонь розширював свою площу. Де можна ліквідувати загоряння, ми гасимо. Але є місця, де горить, зокрема, в тріщині, то туди ми людей не направляємо ", – сказав Дмитровський.

Він не зміг сказати, яка площа охоплена вогнем, оскільки на поверхні видно кілька невеликих вогнищ, в головний осередок знаходиться в глибині сміття.

За словами Дмитровського, вимірювання показали, що температура всередині тіла звалища доходить до 360 градусів за Цельсієм.

Як відомо, 30 травня на полігоні у Великих Грибовичах стався обвал, під який потрапили четверо людей. Тіла трьох з них вже знайшли, четвертого – ще ні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування