Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко створив центр кібербезпеки

Середа, 8 червня 2016, 11:58

Президент Петро Порошенко створив Національний координаційний центр кібербезпеки.

Про це повідомляє його прес-служба.

Згідно з повідомленням, серед основних завдань центру – аналіз стану кібербезпеки, кіберзахисту державних сайтів, інформації, вимога щодо захисту якої встановлена законом, критичної інформаційної інфраструктури та даних про кіберінциденти в таких ресурсах та інформаційно-телекомунікаційних системах тощо.

Центр здійснює прогнозування та виявлення потенційних та реальних загроз у сфері кібербезпеки України, узагальнює міжнародний досвід у сфері забезпечення кібербезпеки; оперативне, інформаційно-аналітичне забезпечення РНБО з питань кібербезпеки.

Крім того, Центр бере участь в організації і проведенні міжнаціональних і міжвідомчих кібернавчань та тренінгів, розробляє відповідні методичні документи і рекомендації.

"Діяльність Центру дозволить забезпечити координацію діяльності суб’єктів національної безпеки і оборони України під час реалізації Стратегії кібербезпеки України, підвищити ефективність системи державного управління у формування та реалізації державної політики у сфері кібербезпеки", – йдеться у повідомленні.

Цей орган матиме право запитувати та одержувати від органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій статистичні дані, інформацію, довідкові та інші матеріали, необхідні для вирішення питань, що належать до його компетенції; користуватися інформаційними базами даних державних органів, державними, в тому числі урядовими, системами зв'язку і комунікацій, мережами спецзв'язку та іншими технічними засобами тощо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування