Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Громадськість виступила проти змін щодо соцвиплат переселенцям

Середа, 8 червня 2016, 14:27

Одразу кілька організацій виступили проти прийняття Кабміном змін до постанови 637 щодо соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам.

Про це йдеться у заяві організацій, оприлюдненій на сайті КримSOS.

Під час засідання уряду у середу Кабмін ці зміни прийняв, проте було вирішено доопрацювати постанову із представниками громадськості. 

Раніше у заяві громорганізацій вказувалося, що новий проект постанови № 637 матиме одразу кілька ризиків для переселенців.

"У випадку затвердження проекту змін до Постанови №637 і доданих до неї Порядків в існуючому форматі, наслідками будуть: порушення не лише спеціального законодавства, але норм Конституції України, міжнародного права та в цілому фундаментальних принципів права та правової держави, нівелювання принципу пріоритетності та невідчуджуваності прав людини, обмеження у засобах для існування найбільш вразливих категорій громадян", - сказано у заяві.

Також вказується, що ці изминения посилять недовіру до уряду і держави в цілому як з боку громадян, так з боку громадського сектору та міжнародних партнерів.

"Ми не виступаємо проти запровадження державних механізмів контролю за використанням бюджетних коштів, які спрямовуються на виплату деяких видів цільової соціальної допомоги, але ми не згодні із запропонованим алгоритмом перевірки всіх без виключення переміщених громадян, а особливо отримувачів пенсій", - сказано у заяві.

У заяві вимагалося не затверджувати проект змін до "постанови №637 в запропонованому форматі".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...