Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція контролює 19 з 27 комітетів Ради – "Опора"

Середа, 8 червня 2016, 15:43

Коаліція "Європейська Україна", до якої входить фактично дві політичні сили ("БПП" та "Народний фронт") та окремі позафракційні депутати, має більшість у 19 з 27 комітетів парламенту.

Про це йдеться у дослідження мережі "Опора".

Проте, як зазначає "Опора", вже найближчим часом коаліція зможе посилити свій вплив у парламентських комітетах. Це можливо буде зробити за рахунок народних депутатів, які є членами фракцій "БПП" та "Народного фронту", але не входять до жодного комітету, оскільки вони отримали свої мандати нещодавно.

Тому за умови обрання цих депутатів до комітетів парламентська більшість може розшити сферу власного впливу ще на 5 з них. Таким чином, коаліція зможе взяти під контроль 24 з 27 парламентських комітетів.

 
Коаліція контролює більшість комітетів
rada.oporaua.org

Разом із тим у Комітеті з питань аграрної політики та земельних відносин одноосібну більшість мають представники "БПП", 16 з 29 членів Комітету є представниками пропрезидентської фракції. Ще у 1 комітеті розподіл сил між більшістю та опозицією однаковий.

 
RADA.OPORAUA.ORG

Опозиційні політичні сили не мають більшість у жодному комітеті. Причина полягає в тому, що опозиція в українському парламенті не монолітна.

Разом із тим, як наголошують експерти "Опори", не потрібно забувати, що 17 липня 2016 року в 7 округах відбудуться проміжні вибори до Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування