Австрія: Гофер оскаржує результати президентських виборів

Четвер, 9 червня 2016, 02:49

В Австрії Партія свободи (FPOe), яка проводить антимігрантську політику, подала до Конституційного суду позов з оскарженням результатів президентських виборів, що відбулися у травні.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Позов подали 8 червня, за 4 тижні до того, як у країні має відбутися інавгурація новообраного президента.

Лідер FPOe Гайнц-Крістіан Штрахе заявив журналістам у Відні, що члени його партії "не є розгніваними переможеними". Він назвав подання позову "захистом засад демократії".

Штрахе наголосив, що "рівень порушень" під час другого туру президентських виборів в Австрії був "більше, ніж жахливим".

Як повідомлялось, на президентських виборах в Австрії кандидат від Партії свободи Норберт Гофер програв Александру Ван дер Беллену – незалежному кандидату, який виступав за підтримки партії "зелених".

У другому турі Ван дер Беллен випередив Гофера всього на 0,6%. Вирішальними стали голоси, подані на виборах поштою. До того, як вони були підраховані, Гофер лідирував з перевагою майже у 4%.

Як повідомляла "Європейська правда", Хофер належить до партії, яка відома найбільшою симпатією до Росії серед усіх політичних сил Австрії.

Під час кампанії він висловився за термінове зняття санкцій, за співпрацю в енергетичній сфері і за розв'язання українсько-російської кризи на основі "права народів на самовизначення".

8 липня Ван дер Беллен має замінити на посаді президента соціал-демократа Гайнца Фішера. В Австрії президент обирається терміном на шість років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування