Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд відмовився від призначення людини Ахметова замом Насалика

Четвер, 9 червня 2016, 13:09

В уряді вирішили не призначати екс-керівника держпідприємства "Макіїввугілля" Cтаніслава Толчина заступником міністра енергетики і вугільної промисловості.

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Ігор Насалик, передає Радіо Свобода.

Як пише видання, таке рішення було прийняте через суспільний резонанс від новини про голосування уряду за призначення Толчина.  До остаточного призначення його на посаду не вистачало лише підпису прем'єра Гройсмана.

"Не буде (призначено - ред.). До мене більшість і депутати звернулися, тому це питання стало таким резонансним. Надзвичайно. Є речі несумісні. Президент сказав, що уряд повинен бути чистим", – сказав Насалик.

Як відомо, раніше "Економічна правда" писала, що 1 червня колишній гендиректор ДП "Макіїввугілля" Станіслав Толчин призначений на посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості.

В статті вказувалося, що Толчин - кандидат від "давнього бізнес-партнера Ріната Ахметова - Євгенія Геллера".

Його кандидатура була внесена на засіданні Кабміну з голосу. Формально - з подачі Насалика.

"Міністру енергетики Толчина нав'язав Володимир Гройсман, який в свою чергу був натхненний на цю пропозицію Євгеном Геллером", - йдеться в публікації.

За даними "Радіо Свобода", Толчин очолював "Макіїввугілля" з 2006 року по 2011 рік. Однак після аварії на ім. Бажанова (11 постраждалих, 4 загиблих) перевірка виявила ряд порушень на підприємстві.

Зокрема, в 2011 році прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу проти Толчина: за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

25 жовтня 2011 року Толчина оголосили в розшук і отримали дозвіл суду на його затримання і доставку в суд.

Крім того, в 2011 році перевірка Державної фінансової інспекції показала недостачу на ДП "Макіїввугілля" кондиційного вугілля на суму 377,1 млн грн (454,057 тис. Тонн). Матеріали ревізії були передані в прокуратуру Макіївки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування