Порошенко може узурпувати владу над місцевими чиновниками - РПР

Четвер, 9 червня 2016, 17:21

Верховна Рада розглядає законопроект, який встановлює механізм узурпації влади президентом України.

Про це йдеться у заяві громадської платформи "Реанімаційний пакет реформ".  

Йдеться про законопроект № 4370-1 нардепа і представник президента в парламенті Артура Герасимова про внесення змін до Закону "Про державну службу".

Цей проект передбачає зміну порядку добору кандидатур на посади голів місцевих державних адміністрацій і пропонує, щоб конкурс на ці посади здійснювала спеціально створена комісія при Адміністрації ррезидента.

"Ця комісія обирає кандидата на посаду і передає його в кабінет міністрів, для того, щоб Кабінет Міністрів вніс подання про його призначення назад президенту", - сказано у заяві.

"Таким чином, повністю нівелюється конституційна роль кабінету міністрів у призначенні керівників місцевих органів виконавчої влади, які, згідно Конституції, є підзвітними та підконтрольними органам виконавчої влади вищого рівня", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, Згідно зі статтею 118 Конституції, голови МДА призначаються президентом за поданням кабінету міністрів. Відповідно, Уряд, у спосіб визначений законом, має добирати кандидатів на ці посади і подавати їх Президенту для призначення.

Закон "Про державну службу" встановив, що попередній добір на посади голів МДА здійснюється шляхом відкритого конкурсу Комісією з питань вищого корпусу державної служби, в якій є представники і кабінету міністрів і президента.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News