Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: З вересня треба почати конкурсну процедуру формування ВАСУ

Четвер, 9 червня 2016, 20:58

Президент Петро Порошенко вважає, що з вересня необхідно почати конкурсну процедуру з формування Верховного суду України.

Про це він сказав на засіданні Національної ради з питань антикорупційної політики, під час якого обговорювалися питання щодо впровадження судової реформи.

"Глава держави наголосив на важливості вже з вересня почати конкурсну процедуру з формування Верховного суду України, і до кінця року сформувати його", - повідомляє прес-служба президента.

Порошенко нагадав, що рівно рік тому, у червні 2015 року, був оголошений перший конкурс на посади в Національне антикорупційне бюро.

"Нова реформована антикорупційна система продемонструвала перші ознаки ефективності своїх дій. І судова реформа стане лише потужним елементом забезпечення незворотності цих змін", - зазначив він.

У свою чергу, директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що зараз у штаті Бюро працює майже 500 осіб, ще 200 – вакансії, в основному на посади детективів. Влітку заплановано проведення ще одного конкурсу.

"На сьогоднішній день у провадженні детективів НАБУ перебуває 148 проваджень, 15 проваджень скеровано до суду, з них 8 стосується представників судової гілки влади. Ще 35 особам оголошено про підозру", - повідомив Ситник.

Директор НАБУ зазначив, що доступ до державних реєстрів є важливим інструментом у боротьбі з корупцією, в тому числі при переатестації суддів.

"До нас було направлено запит на 381 суддю. По 235 суддям були сформовані матеріали, які свідчили про можливі певні ризики, і 46 з цих суддів відмовились від подальшої атестації та пішли у відставку", - розповів Ситник, додавши, що статки деяких суддів шокували: у їх власності до 20 об’єктів нерухомості, по декілька дорогих машин.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...