Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма розповів, про що не можуть домовитися на засіданні Контактної групи

Четвер, 9 червня 2016, 22:25

Представник України у Тристоронній контактній групі Леонід Кучма каже про суперечності у питанні послідовності виконання Мінських протоколів між російською стороною і представниками так званих "ДНР" та "ЛНР" з одного боку та представниками України з іншого.

Про це він повідомив журналістам у четвер у Києві.

"Є така російська приказка: "поставити віз попереду коня". На превеликий жаль, Росія разом зі своїми партнерами на Донбасі дотримується цієї російської притчі", - вважає Кучма.

"Ми постійно наполягаємо, що має бути виконано те, що записано на початку Мінських протоколів, - це мир. А нам вони (РФ і ОРДЛО) усюди, на всіх рівнях нагадують про закон про вибори, зміни до Конституції (України), а про все інше забувають", - сказав він.

Другий президент України наголосив, що вважає головним питанням на сьогоднішній день встановлення миру в регіоні і повне припинення бойових дій.

"Тому що ми сьогодні бачимо, що миру на цій території немає", - сказав представник України в Тристоронньої контактній групі.

У цьому контексті Кучма наголосив, що "Мінськ (засідання Тристоронньої групи з урегулювання ситуації на Донбасі) дуже важко проходить".

"За день до Мінська, може, тихіше трохи стає, потім з Мінська виїхали - звучать снаряди", - сказав він, нагадавши про численні обстріли української території, які, зокрема, були зафіксовані і в четвер.

Також Кучма повідомив, що проведення наступного засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську заплановано на 15 червня.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування