Держдеп США: Бойовики на Донбасі вербують неповнолітніх

П'ятниця, 1 липня 2016, 09:12

"Політруки" гібридної російської армії вербують до лав незаконних збройних формувань неповнолітніх жителів тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це йдеться в щорічному звіті Держдепартаменту США щодо ситуації з торгівлею людьми в світі, який був опублікований на сайті відомства 30 червня, передає Ліга.

"Неодноразово повідомлялося, в тому числі в доповідях ОБСЄ, що діти у віці від 15 до 17 років активно набираються для участі в мілітаризованих молодіжних групах, де їх навчають військовій справі. Підлітків, які досягають успіху в цьому, агітують створювати свої саботажні і розвідгрупи для участі в бойових діях. В одному з таких "батальйонів" помічені навіть 12-річні діти", - йдеться в звіті.

Зокрема, підлітків і дітей проросійські бойовики часто використовують в якості інформаторів і живого щита для своїх позицій. Раніше Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що в окупованій зоні знаходяться до 450 тисяч дітей.

Крім того, за даними Держдепу, війна на Донбасі змусила понад 1,8 млн осіб залишити свої житла. Такі переселенці є найбільш вразливою соціальною групою в плані їх потенційної експлуатації, зазначили у відомстві.

Також в доповіді йдеться про те, що Україна є не тільки країною-транзитером і кінцевим пунктом призначення для торгівлі людьми, а й джерелом такого "ресурсу".

Вашингтон вважає, що українська влада вживає заходів для викорінення такого явища, але вжитих заходів "поки недостатньо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування