НАБУ і САП проситимуть посадити Кулика під домашній арешт

П'ятниця, 1 липня 2016, 11:57
Військовий прокурор сил АТО Костянтин Кулик

НАБУ і САП проситиме про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту для військового прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Про це на брифінгу заявив заступник керівника САП Максим Грищук.

"Ми будемо клопотати про обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, також відсторонення від посади. Будемо пропонувати суду обрати йому носіння електронного пристрою та відібрання закордонного паспорту", - пояснив прокурор.

Крім того, він нагадав, що Кулик досі їздить на машині, яка були куплена у батька одного з лідерів терористичної організації "Оплот" Євгена Жиліна  – Володимира Жиліна.

"Ми відпрацьовуємо і політичну версію", - сказав він, відповідаючи на питання, чи вбачаються вони якусь політику в цьому.

Грищук також зазначив, що провадження щодо Кулика було зареєстровано ще у грудні 2015 року.

"Особа була викликана на вчора на допит, вона не з'явилася. Чекаємо на завтра, якщо він не прийде, будемо здійснювати заходи примусу", - зазначив Грищук.

Також він повідомив, що слідство провело калькуляцію заробітної плати та витрати Кулика за останні 5 років. "Він заробив коштів в рази менше, ніж витратив на майно. За п'ять років він заробив 1 600 000 гривень, на майно витратив більше 3 мільйонів", - зауважив прокурор. "У нас є калькуляція його витрат, він фактично проїв свою зарплату", - підкреслив Грищук. 

На запитання, чи це розслідування не пов'язане із справою щодо Курченка, Грищук зазначив: "Це просто намагання гарно виглядати на фоні слідства. Це провадження було зареєстроване ще у грудні, ми збирали докази п'ять місяців".

Оксана Коваленко, Роман Кравець, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування