Штаб: У зоні АТО загинув один боєць ЗСУ, бойовики "доукомплектовуються"

Субота, 2 липня 2016, 13:32

У зоні проведення АТО за минулу добу внаслідок бойових дій загинув один український військовослужбовець, двоє бійців отримали поранення.

Про це 2 липня повідомив речник АП з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку.

Разом з тим, за даними штабу, 1 липня у зоні АТО загинули 5, поранено 7 окупантів зі складу 5 підрозділів ворога – "9-го" та "11-го" полків, а також "3-ї", "4-ї" та "7-ї" бригад.

"Найбільших втрат зазнав "9-й окремий штурмовий  мотострілецький полк морської піхоти" (Новоазовськ), який діє на Маріупольському напрямку. Встановлено імена трьох поранених бойовиків – Олег Козловський, Віталій Орлов, Андрій Раєв", - повідомив Лисенко.

За даними штабу, військове командування бойовиків ухвалило рішення про негайне доукомплектування загонe російсько-окупаційних військ, "з огляду на значні бойові втрати та численні випадки відмови бойовиків іти в бій та дезертирства". 

"Днями до його складу  прибули близько 100 злочинців, які відбували покарання у місцях позбавлення волі на тимчасово окупованій території  Донецької області та були достроково звільнені по амністії після підписання контрактів на службу в лавах російсько-окупаційних військ", - повідомив Лисенко. 

За даними штабу АТО, в районі Луганського 1 липня відбулося 2 ворожих артобстріли, бойовики активно застосовують міномети по всій лінії зіткнення.

Бойові дії значно інтенсифікувалися після 18:00: по всьому фронту від Зайцевого до авдіївської промзони розпочалися масштабні перестрілки між силами АТО та противником. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 28 ворожих обстрілів, зокрема 12 – з важкого озброєння.

У напрямку Маріуполя противник 5 разів застосував міномети – у Красногорівці, в районі Докучаєвська та Широкиному.

"При цьому по позиціях сил АТО було випущено майже 90 мін. Загалом обстановка незмінна: інтенсивні обстріли з боку окупантів тривають по всій лінії зіткнення, тихих ділянок немає. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 19 ворожих обстрілів", - зазначив Лисенко. 

У напрямку Луганська 1 липня відбувся лише один обстріл з боку НЗФ - поблизу Попасної.

 

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...