Якби не санкції, ситуація на Донбасі була б значно гіршою - Порошенко

Неділя, 3 липня 2016, 14:21

Президент Петро Порошенко наголошує, що введені низкою держав щодо Росії санкції спрямовані на спонукання її виконувати взяті на себе в рамках мінських угод зобов'язання.

Про це Порошенко заявив в ході спілкування з журналістами в неділю в Одесі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Санкції застосовуються тому, що світ визнає, що Росія не виконує взяті на себе зобов'язання... це потужна мотивація для того, щоб росіяни сідали за стіл переговорів і виконували, в першу чергу, безпековий компонент Мінських угод: відведення артилерії, важкого озброєння, звільнення заручників, забезпечення безперешкодного доступу Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ по всій окупованій Росією території (України - ІФ)", - сказав президент.

При цьому він висловив вдячність іноземним партнерам України, зокрема країнам ЄС і США за те, що вони продовжують санкційний тиск на Росію.

Порошенко зазначив, що якби не зусилля в цьому напрямку партнерів України, ситуація на Донбасі була значно гіршою.

Порошенко також повідомив, що українська сторона скоординує дії з партнерами по "Нормандській четвірці" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) на засіданні комісії Україна-НАТО у Варшаві, яке пройде під час варшавського саміту Північноатлантичного альянсу.

"Мова йде не про факт зустрічі, а про те, щоб були якісно підготовлені документи", - сказав президент.

Він також додав, що в понеділок глава МЗС України Павло Клімкін та заступник голови адміністрації президента Костянтин Єлісєєв вирушать до Європи, щоб обговорити з колегами підготовку до наступного раунду переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування