НФ пообіцяв бойкотувати всі голосування до ухвалення спецконфіскації

Понеділок, 4 липня 2016, 12:26

Фракція "Народного фронту" не голосуватиме за жодні закони у парламенті, доки не буде прийнято закон про спецконфіскацію коштів режиму Януковича.

Про це під час засідання погоджувальної ради у понеділок заявив лідер фракції Максим Бурбак.

"Наша фракція наполягає на негайному ухваленні закону про спецконфіскацію. Заявляю також про рішення фракції не голосувати за жоден законопроект до того часу, поки рішення не буде прийняте і гроші не будуть спрямовані на захист країни", – заявив він.

За словами Бурбака, без цього закону гроші на рахунках Ощадбанку до кінця року будуть розблоковані "і банда колишніх регіоналів зможе їх спрямувати в офшори, звідки фінансуватиме війну проти України".

Він закликав "Батьківщину" і "Самопоміч" підтримати цей закон. Бурбак стверджує, що це дозволить повернути до бюджету 1,5 млрд доларів і направити їх на оборону та інші потреби.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Сергій Власенко назвав цей закон "мотлохом" і заявив, що не бачив Бурбака "серед видатних борців з режимом Януковича".

"А розказуючи казки зараз, пропихуючи лобістський закон, можна все, що завгодно", – заявив він.

Власенко додав, що голосувати за цей закон можна буде тоді, коли він "буде зроблений нормально, у відповідності до європейських вимог".

"Але, на жаль, те, що пропонується – це абсолютно юридичне невігластво", – додав він.

Як відомо, минулого пленарного тижня комітет депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського рекомендував Раді ухвалити аналогічний закон, який дублює оригінал. Пашинський є одним з головних лобістів цього документу.

Оригінальний закон про спецконфіскацію був раніше відхилений комітетом депутата від "Батьківщини" Андрія Кожемякіна.

Головна небезпека закону про спецконфіскацію полягає у порушенні презумпції невинуватості. Про його ризики можна почитати, зокрема, тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування