Правозахисники оголосили акцію підтримки Сенцова і Кольченка

Понеділок, 4 липня 2016, 15:56
Правозахисники оголосили акцію підтримки Сенцова і Кольченка

Правозахисна організація Amnesty International в Україні розпочинає нову безстрокову акцію з вимогою звільнити Олега Сенцова та Олександра Кольченка, ув'язнених в Росії.

Про це йдеться у прес-релізі організації.

Правозахисники заявили, що звільнення Генадія Афанасьєва було значною мірою результатом саме зусиль активістів у цьому напрямку, про що той заявив у своєму відеозверненні, і закликали посилити тиск на владу Росії для звільнення Сенцова та Кольченка.

"Те, що я чудом звільнений, це саме результат того, що суспільство боролось і за мене … Це надія для кожного ув’язненого, це їх змога триматися та витримувати. Знати, що про них пам’ятають", – наводяться у прес-релізі слова Афанасьєва.

У зв'язку з цим Amnesty International закликає писати листи з використанням спеціальної онлайн-форми, після чого вони будуть роздруковані та надіслані адресатам.

"Написання листів стає особливо актуальним напередодні дня народження Олега Сенцова, якому 13 липня виповниться 30 років", – додали правозахисники.

Як відомо, Сенцов та Кольченко перебувають в ув’язненні за звинуваченням у "тероризмі". Їх засудили до 20 та 10 років відповідно.

Наразі Україна і Росія проводять переговори щодо звільнення Сенцова і Кольченка.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування