ФСБ змусила Костенка відмовити чеському політику у доступі до медичних документів

Вівторок, 5 липня 2016, 02:00

Засудженого в Росії євромайданівця Олександра Костенка ФСБ погрозами змусила відмовити чеському політику у доступі до своїх медичних документів.

Про це повідомив адвокат Дмитро Сотніков у facebook.

"В ІК-5 УФСІН Росії по Кіровській обл. співробітники відомої спецслужби змусили Олександра Костенко відмовити в доступі до інформації про своє здоров'я за запитом чеського політика князя Карела Шварценберга", - написав він.

Сотніков додав, що Костенку в разі згоди на передачу даних пообіцяли "відмови в майбутніх УДЗ і проблеми іншого роду".

Водночас, Костенко повідомив Шварценбергу, що вся остання інформація про його здоров'я є у генконсула України в Москві Геннадія Брескаленко. Ці дані політв'язень дозволив надавати всім правозахисникам, в тому числі і іноземним.

Як відомо, в анексованому Криму Олександра Костенка засудили до 4 років і 2 місяців тюремного ув'язнення. Пізніше  вирок змінили на 3 роки 11 місяців.

За версією слідства, 18 лютого 2014 під час "масових заворушень" у центрі Києві Костенко завдав тілесних ушкоджень співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу зберігав за місцем проживання зброю.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News