Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аваков: провал поліцейської реформи сприймуть як провал реформ взагалі

Середа, 6 липня 2016, 11:35

Міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков зазначає, що для завершення всіх реформ в його відомстві необхідно близько 10 мільярдів гривень.

Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Щоб довести програму реформ до кінця року, мені потрібно два мільярди гривень – тільки на поліцію. Півтора мільярда гривень на зарплати і ще 500 мільйонів гривень – на паливо. Це компоненти, які не можна отримати на міжнародному ринку, і де потрібно пряме державне фінансування" – каже Аваков.

"Це при тому, що ми вже не підвищуємо зарплати відразу переатестованим співробітникам, що вже порушує мої плани. Спочатку ми як планували? Пройшла переатестація в якійсь області. 1000 співробітників переатестували, ми їх переодягли – на це, до речі, теж до кінця немає грошей. Це важливі символи", – зазначив міністр.

"Нова зарплата, нова відповідальність. Якщо ми цього не робимо, все інше просідає. Тому що поліцейський повинен отримувати адекватну зарплату, інакше він нечесний поліцейський. Тому питання дуже серйозне", – додав глава МВС.

На його думку, вкрай важливо знайти необхідні кошти в бюджеті:

"Провал поліцейської реформи багато хто сприйме як провал реформ у країні взагалі. На всі напрямки реформ нам потрібно близько 10 мільярдів грн. Сюди ж і проект щодо реформи МНС, в рамках якого потрібно закупити техніку – гігантська проблема. У нас цієї техніки взагалі немає", – каже Аваков.

"Плюс Збройні сили. Те, що зараз відбувається з закупівлею техніки для збройних сил, на тлі нереалізованої в бюджеті реформи зі спецконфіскацією, з усіма дискусіями, ми в ситуації, при якій закуповуємо озброєння менше, ніж це було в 2014-2015 роках", – зазначив міністр.

За словами Авакова, "це питання потребує негайного вирішення, незалежно від того, чи буде прийнятий закон про спецконфіскації, чи ні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування