Рева розповів, як уряд хоче піднімати соціальні стандарти

Середа, 6 липня 2016, 12:10

Уряд готує низку законопроектів щодо детінізаціі заробітної плати для підняття соцстандартів українців.

Про заявив міністр соціальної політики Андрій Рева після зустрічі прем'єр-міністра з представниками профспілок.

"Підвищення тарифів - стало лакмусовим папірцем, що в нашій країні майже 9 мільйонів з 15 мільйонів домогосподарств не зможуть заплатити за нові тарифи - це вирок соціальній політиці, яка раніше проводилася в наші країні", - сказав він.

"Ми отримали доручення прем'єр-міністра доопрацювати з урахуванням вимог профспілок , щоб вони знайшли своє відображення в генеральній тарифній угоді. Мова йде про ряд законопроектів щодо реформування заробітної плати, які дозволять людям отримати реальні гроші", - зазначив Рева.

За словами міністра, уряд готує свої пропозиції, які реформують систему оплати праці і детінізують заробітні плати в секторі економіки.

"40% ВВП - тіньова економіка. Там 200 мільярдів гривень. Тому уряд також приділяє увагу детінізації економіки, законодавчі ініціативі будуть внесені в парламент у вересні, що дозволить нам отримати додаткові кошти на питання вирішення соціальних стандартів", - сказав він.

Представники профспілок протестують через підняття тарифів. На зустрічі вони запитували щодо обґрунтованості тарифів і якою повинна бути заробітна плата. Також Вони вручили прем'єру свої пропозиції з цих питань.

"Наша ціль - не допустити пониження рівня життя. За 25 років ми вже скільки натерпілися", - сказав голова профспілок Григорій Осовий.

Роман Кравець, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування